Lemon curd

Lemon curd är sött, syrligt och passar till det mesta tex i tårtor,  ringa över vaniljglass, doppa jordgubbar i mm. Trevligt gå bort present är det också. Måste också nämna att det tar max c 5-10 min och göra, sånt gillar vi

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl citronsaft (c 2-3 citroner)
  • 75 g smör

Vispa ihop ägg, socker och citronsaft ordentligt i en kastrull. Sätt den på en varm platta och vispa. Lägg i en klick smör i taget och vispa tills den tjockar, tar ett par minuter bara. Låt svalna och häll upp i glasburk. Förvara i kylen

Tips! Curd kan man göra på mycket mer än bara citoner. Testa med hallon, fläder eller vad ni gillar

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.