Choklad cheesecake med tryffeltäcke

Gillar ni mjölkchoklad? Då tycker jag ni skall baka denna som jag hittade hos http://minbebis.com/blogg/jennysmatblogg/. Denna fick avrunda vår födelsedags lunch för Emma idag. Riktigt god och räckte till många. Vi var 12 personer och en bit åkte tillbaka till frysen, där kommer den dock inte ligga länge 😉

Chokladig cheesecake med tryffeltäcke :

 • 200 gram färskost te.x Philadelphia
 • 3 äggulor
 •  1 dl strösocker
 •  1 msk vaniljsocker
 • 3 stycken äggvitor
 • 3 dl grädde
 • 200 gram riven mjölkchoklad
 •  3 / 4 pkt digestiv
 • 50 gram smält smör
Chokladtryffel :
 •  200 gram mjölkchoklad
 •  1 1/2 dl grädde 3 msk smör
Gör så här :
Mixa eller smula digestiven och rör ihop med det smälta smöret. Tryck ut i en rund form, med avtagbara kanter. ( ca 20- 22 cm. ) Riv mjölkchokladen grovt på ett rivjärn.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. Viktigt att äggviteskålen är riktigt ren och torr. Annars går det inte vispa dem tillräckligt fluffigt. Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker – vispa tillsammans till en slät smet. Vispa grädden i en annan skål och vispa den till ett ganska hårt skum. Vispa sedan äggvitor i en till skål och vispa till ett hårt skum (du ska kunna hålla bunken upp och ner, och äggvitorna ska inte rinna ut ) och vänd sedan ner denna i smeten också. Rör ner den rivna chokladen, och vänd om tills det blandat sig. Häll upp smeten i en rund form med avtagbara kanter och täck med plastfolie och ställ i frysen.
Då kan du börja med chokladtryfflen: Bryt chokladen, i mindre delar. Låt grädden och smöret sjuda upp i en kastrull, häll sedan den heta grädden över chokladen och rör tills tryfflen är slät. låt detta svalna i kylskåp innan du brer detta över cheesecaken.

Sedan ska den stå i frysen i minst 6 timmar, men gärna över natten innan du serverar. Ta fram den en kvart  innan den ska serveras.

Lyckligt födelsedagsbarn fångar såpbubblor

7 thoughts on “Choklad cheesecake med tryffeltäcke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.