Panerad kyckling

Älskar panerad mat! Fisk, kyckling, ost eller vad som helst. Ofta förknippas panerat med onyttigt men det behöver det inte alls vara. Här kommer en supergod kyckling, funkar bra att göra till fisk eller annat också

  • 4 kycklingfileer
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 dl pofiber
  • 1-2 ägg
  • salt
  • peppar
  • Smör / Olja att steka i

Skär fileerna på höjden så det blir två tunnare fileer. Blanda mjöl, pofiber, salt och peppar på ett fat. Vispa ihop ägg på ett annat. Vänd fileerna i först ägg och sen mjölblandningen. Stek i smör/olja

Här serverades den med stekt kirskål och röra på soltorkade tomater och keso (recept kommer)

6 thoughts on “Panerad kyckling

    • Det funkar med bara pofiber också. Sesamfrön är gott också men man får vara försiktig med värmen för dom bränner lättare. Kanske testa att blanda pofiber och sesamfrön? Hör av dig om du testar och det blir bra =) / Lisa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.