Morot och sesamsallad

Jag älskar sesamfrön. Funkar både till bakverk, panera med och som smaksättare. Att rosta den i olja som jag gjort här är jättegott och tar fram smaken ännu mer

  • Bladspenat
  • Morot
  • Färsk mild lök
  • Sesamfrön
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • Peppar

Rosta sesamfrön i rikligt med olja tills den får lite färg och låt svalna något. Lägg bladspenat på ett fat. Hyfla över morötter och fint strimlad lök. Häll över både sesamfrön och oljan ur pannan. Strö över flingsalt och peppar

Blev tillbehöret till denna ingefärs kyckling som är den bästa rätten med kyckling enl min sambo. Wilma 5 år äter den också glatt och kallar den “sushi kyckling” http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/02/22/kyckling-med-wasabi-och-ingefara/

One thought on “Morot och sesamsallad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.