Äpplepaj

Äpplepaj blev avslutningen på en trevlig grillmiddag  igår. Skippade det “vanliga” mjölet och höll den lchf men inte blev det sämre för det

  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl hasselnötsmjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk sötrix
  • 2 msk kanel
  • 1 msk kardemumma
  • 4 äpplen

Skala och skiva äpplena tunnt. Lägg i form och strö över kanel, kardemuma och sötrix. Mixa sötmandel och hasselnötter grovt. Lägg i mjöl och smör i bitar och mixa snabbt igen. Smula över degen över äpplena och tillaga c 30 min på 175 grader

Servera med vispad grädde smaksatt med vaniljpulver

Lite glimtar från kvällen…

 

3 thoughts on “Äpplepaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.