Hallon&lakrits glass

Vissa saker kan man bara inte tro på. Som att denna glassen är nyttig. Den är vansinnigt god och jag kan äta den varje dag utan att ha dålig samvete. Kan någon nypa mig?

  • 250 g kesella
  • en näve hallon
  • c 3 tsk lakritspulver

Mixa kesella med hallon och 2 tsk lakritspulver. Låt stå i frysen c 30 min. Pudra över resterande lakritspulver och njut

Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är. Testa er fram så det inte blir för mycket smak för er. Jag gissar att olika pulver smakar olika mycket

Såhär ser mitt pulver ut och är köpt i en chokladbutik. Finns även i hälsokoster eller att köpa på nätet. Googla och få mängder med träffar

 

Tack till http://bodycomf.blogg.se/ för receptet

 

 

13 thoughts on “Hallon&lakrits glass

  1. Åh vad gott det verkar..måste provas!! Du har inte nått tips på något snacksliknande att ta med på bio.. som ialla fall är lite nyttigt? =) Jag vräker alltdi i mig godis i början av filmen vilket resulterar i magont retsen av filmen..dags att prova något nytt 😉

  2. Herre gud vad du frestar oss med idel godsaker.
    Aga! (jag vet att du tittar in här, hihi),
    ytterligare ett pulver att jaga 🙂
    Puss och Glad Påsk på er alla.

  3. Madde, ja godis är för gott för att äta lagom av =) Nötter kanske? Man vill ju helst inte ställa sig att baka innan.

    Monica, inget socker! Jag vet, det är för bra för att vara sant =)!

    Hoppas ni hittar det, det är värt att leta efter. Kram

  4. Åh det där såg ju sjukt gott ut måste jag testa! Tur jag bor ganska nära Redbergsplatsen dessutom får ta mig en tur dit tack för tipset!
    Jättefin sida du har den blir en ny favorit 🙂

  5. Åh herre min ge vad gott det låter!
    Och som du säger, det är inte bara inte onyttigt utan till och med nyttigt!!
    Någon som vet om lakritspulver kan finnas på typ Coop Forum eller liknande?

    Lisa

  6. Ett alternativ till glass om man inte orkar vänta på att den ska frysas är att (med stavmixer) blanda frysta hallon och vispgrädde till önskad konsistens och sen äta direkt.
    Gott och mäktigt så man behöver inte mycket per person.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.