Mandelmusslor

Lättbakade mandelkakor som passade utmärkt att toppa med grädde och bär. Går att frysa och perfekt att ha hemma om man får spontan besök eller bara blir sugen på något gott

Jag tryckte inte ut dom så mycket vilket gjorde att kakan fick ganska hög botten och blev halvmjuk. Vill man ha dom lite knaprigare så tryck ut dom mer och låt dom torka på eftervärmen i ugnen

Mandelmusslor  10 st

  • 50 gr kallt Smör
  • 2 dl Mandelmjöl
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 1 Ekologiskt Ägg
  • 1 msk Sukrin
  • 1 msk smält Smör till formarna

Dela smöret i små bitar. Rör med elvisp snabbt ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sukrin.

Blanda sist ner ägget. Låt degen svälla 10 minuter i kylen.

Forma till matskedsstora bollar, som trycks ut i smorda, veckade metallformar. (jag använda silikonformar i muffinsplåt)

Grädda på 200° i 8-10 minuter.

Fyll med vispad Grädde och Bär

Receptet kommer från http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/

One thought on “Mandelmusslor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.