Nutella tårta, igen

Har ni bakat nutella tårtan? Om inte, lova mig att ni gör det! Precis hur god som helst och busenkel att göra. Det enda man behöver kunna är att vispa grädde

Nutella semifreddo 10 port

  • 2 marängbottnar
  • 4 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk Nutella (ca 400 g)

Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är rena. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker och vispa grädden för sig.

Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd varsamt ihop äggvisp, grädde, vitorna, den krossade marängen. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten. Fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.

Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering, gärna över natten. Servera med färska jordgubbar till.

5 thoughts on “Nutella tårta, igen

  1. Visst är den god, vi gjorde den förra helgen när vi hade gäster och alla gillade den… vi hade hallon till den då den var så söt… jag kommer faktiskt köra den till dotterns kalas istället för prinsesstårta!

  2. Detta ska bli “sliskigt” gott 😛 Blev bjuden på den till kvällskaffet på midsommarafton o. tänkte den måste jag bara ha receptet på! En favorit på dotterns kalas i augusti?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.