Pannacotta med mandelsmulor

Fredagens dessert blev en vaniljpannacotta. Pannacotta är gott och kräver inte mycket sötning.

Till det blev det hallon och mandelsmulor. Mandelsmulorna gjorde jag av samma bas som lchf mandelmassa men gjorde den lite torrare. Blev jättegott och kan tänka mig att använda detta till lite vad som helst

Pannacotta, 4 st

  • 3 dl grädde
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk sötrix flor (el honung)

Lägg gelatinblad i kallt vatten c 5 min. Skrapa ur en vanliljstång och lägg i den och fröna i en kastrull. Häll på grädden och koka upp. Ställ åt sidan och rör i sötning. Krama ur gelatinbladen och torka ev på hushållspapper. Lägg i och rör tills de löst upp sig. Skölj formar med kallt vatten och häll i blandningen. Låt stelna 4 tim i kylen. Stjälp upp på tallrik eller ät ur formen

Mandelsmulor, cirkamått

  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk sötrix flor
  • 1-2 tsk grädde

Blanda mjöl och sötrix. Häll i lite grädde åt gången och rör ordentligt. Smeten skall bli ganska torr. Ställ i kylen en stund. Ta ut och smula och använd eller förvara i kylen om dom inte skall användas direkt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.