Plocka trattkantareller!

Nu är det ju ett tag till svamp säsongen men med risk att glömma skriva detta inlägg när det närmare sig så skriver jag det nu. Ibland hör man folk som plockar svamp säga att dom bara vill hitta gula kantareller och struntar i att plocka trattkantareller. Dumheter! Visst är gula skogens guld men dessa är otroligt goda i mat också. Går att förvara länge, torkade eller förvällda i frysen. Jag brukar göra lite av varje, eller snarare mycket av varje. Dessa finns i mängder ute i skogen!

I sällskap av knaperstekt bacon och parmensan smakar dom inte sämre direkt

Denna härliga rätt blev det under veckan

  • Köttbullar (gärna hemmagjorda)
  • Grädde
  • Trattkantareller
  • Riven parmensan
  • Bacon
  • Soya
  • Peppar
  • Smör

Knaperstek bacon i små bitar och lyft ur stekpannan. Lägg i en klick smör och fräs trattkantareller. Lägg i köttbullar (som skall vara färdigstekta). Häll på grädde, peppar, nån droppe soya. Låt puttra på låg värme c 10 min. Strö över bacon och riven parmensan och servera direkt

2 thoughts on “Plocka trattkantareller!

  1. Hejsan! Ännu ett trevligt recept. Passar bra. Jag har frysta hemgjorda älgfärsbullar i frysen och torkade trattisar i skafferiet. Tack snälla för ett bra recept. Vilken tur jag hade som hittade din blogg. Kram Ann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.